2010-02-28

New York - turistpromenaden

Idag tog vi en lugn morgon och sedan åkte vi in till Manhattan för att titta på lite turistiska saker som man helt enkelt ska ha sett:
nyc dag1 003
Time Square!
nyc dag1 008nyc dag1 011
Rockerfeller Center!
nyc dag1 035 nyc dag1 017 nyc dag1 026 nyc dag1 031 nyc dag1 033
86:te våningen i Empire State Building! Det var lite coolt faktiskt. Och det var skönt för det var typ ingen kö alls och inte speciellt mycket folk. NAJS!
Vi spanade även in: Grand Central Station, Macy’s och New York Public Library!
Vi avslutade denna långa dag med sushi på nån liten restaurang här i Brooklyn och nu är vi rejält trötta i fötterna vill jag lova. Imorgon tänker vi besöka Svenska kyrkan! Godnatt! //E
ps! Märkväl att jag gör EXAKT samma min på båda korten!! EXAKT! ds!

2010-02-27

Brooklyn baby!


snodd från Max facebook.. ;)

Så han kom då tillsist. Trodde jag skulle bli knäpp där jag satt och väntade på flygplatsen. Snabbt gick det också, för planet hade varit 4o minuter tidigt så efter beräknad landningstid behövde jag knappt vänta alls!
Allt gick som på räls och vi har tagit oss ut till vårt rum i Brooklyn som är helt fantastiskt!!! Känns superkanoners verkligen!
Max är ju som förståligt väldigt trött, han kan knappt prata i hela meningar stackarn ;) Själv blir jag sympatitrött och känner mig redan helt färdig och redo att sova. Fast klockan bara är nio. Men jag kommer nog härja några timmar till även om han somnar.
Vi har än så länge väldigt oplanerade planer. Vi får väl helt enkelt ta en dag i taget. ;) //E

2010-02-26

Det ordnar sig, det gör det alltid!


Det går bra nu. Jag får skjuts till flygis, jag har packat om i en rullväska som jag fick låna av T, den kan man nämligen också bära på ryggen. Så hoppas bara Max's plan landar!? Nu börjar nästan solen skina och det har nästan slutat snöa.
Glad fredag! //E
ps! Eftersom jag har både smartphone och dator med mig på min lilla hemester så kommer ni såklart få regelbundna rapporter om hur allting fortgår. ds!

Flickra i februari

mosaicfebruari 1. day old blues, 2. Untitled, 3. Untitled, 4. Pink Summer Cottage, 5. Vintage Rosemaled Enamelware Tea Kettle, 6. Portrait of a woman seated in a garden, 7. Palmer's Mystery Hike No. 2, 8. Girls skipping at an athletics carnival, 9. You want a piece of me?!

Mina senaste flickrfavoriter. Flickrtastic! //E

Snö snö snö är historien om mitt liv.

Alltså, snö, jag bryter ihop. Det vräker ner. Jag vill inte ha det såhär. Jag har en gigantisk resväska, jag har en tid att passa, jag har varken tid eller ork för snöstormar. Åh!

Förresten, om någon har ett porträtt de skulle vilja ha retouchat (som mina bilder nedan) så får ni gärna skicka dem till mig. Jag skulle vilja ge mig på en bild som inte föreställer mig själv nämligen. Maila bilden till lillan_boken @ hotmail.com, egentligen behöver den inte vara större än bredd 500px för mitt program är så segt så jag lär ändå göra den så liten. Så det blir en bild gjord för internet, helt enkelt. Skriv gärna om ni vill ha den i vintage stil, färglad eller svartvit. //E

2-25-10


2-25-10, originally uploaded by hookloop.

2010-02-25

Tomorrow tomorrow

hairdooo 010ed 
Åh, imorgon imorgon imorgon people! Boendet löste sig tillsist (ja, snacka om sista minuten) och nu ska vi bo i ett i rum i en jättefin lägenhet i Williamsburg. ÅH! Inte ens snö kan förstöra mitt fantastiska humör nu!
Så imorgon, tjugo i två, ska jag stå och vinka med en vit näsduk på flygplatsen. HELT fantastiskt! :D //E

Löööve

dannyrobertsvalentinemw8klipp
Målad av Danny Roberts

Snö är INTE kul.

snow2 004 snow2 005 snow2 006 
Snön vräker ner. Buuuh. Man borde göra som Oscar, bara kura i soffan och sova. Jag får väl vara glad att jag iallafall slipper lämna huset idag, och att jag slipper göra italienskaprov och att jag inte behöver jobba förrän efter lunch.
Men i härlighetens namn, usch för snö, vill inte. //E

Utsikter


mmmm.., originally uploaded by basiljonez (Lila).

Idag har varit en såndär dag där det knappt känts som om jag gjort någonting (alltså jag har ju jobbat och varit i skolan) men ändå så har tiden gått superfort. Måste säga att det varit en mycket trevlig dag ändå.

1.De säger att vi kan bli översnöade av Snowmageddon 2 imorgon eftermiddag/kväll. Jip-#Xx!!!%¤£""#)/&¤#-pi!

2.På fredag kommer Max. Imorgon är det torsdag. Alltså nästan fredag. Alltså Max är nästan här. Alltså. Jag dör längtpirrdöden.

3.Håll tummarna för att jag och Maxen har någonstans att bo i NYC. (Allt har kört ihop sig lite här och där.)
Godnatt! //E

2010-02-24

Stegvis

 hairdooo 009 hairdooo 009ed2
Originalbild                                                                                                               Selektiv oskärpa, förstärkt ögon och läppar.
hairdooo 009ed3 hairdooo 009ed4
Ändrat “kurvor”, färgbalands, mättnad etc.                                 Sista touchen med lite kornighet och andra trix.

Jag har inte redigerat bilder på år och dar så det kändes som om det var dags. Men nu är det sannerligen dags att sova. Godnatt! //E

Ingen är inloggad

ingenärinloggad
Historien om mitt liv. Iallafall på kvällarna. //E

Bygga koja


Dreamer, originally uploaded by Lissy Elle.

När jag var liten älskade jag att bygga kojor. Speciellt jag och Emma brukade bygga episka kojor som vi sedan kunde roa oss med i timmar och timmar. Jag håller på och jobbar på en "text" angående "koja-känslan", men jag tänker inte gå djupare in på det nu. Hursom så har jag och F idag haft det vi kallar "Warm and comfy cozy day inside", vilket oftast inträffar på dåligt-väder-dagar när vi inte har någon bil. Precis en sådan dag var det idag. Så vi byggde en fantastisk koja av ett bord, en stol, ett Cinderella tält, en tunnel, en blå sänghimmel, massa kuddar och massa filtar. Det är fantastiskt fint, även om jag inte riktigt får plats därinne. //E

(Jag tror inte jag publicerat den här bilden innan. Det är en av mina absoluta favoriter just nu och jag har den som skrivbordsbakgrund)

Fågelskådarn

Idag såg jag två fräna fåglar i trädgården och rusade efter kameran men såklart hade de gömt sig i en buske eller flugit bort när jag kom tillbaka 1,4 minuter senare. Attans. Men jag ger inte upp! //E

2010-02-23

“God is in the rain”

v-for-vendetta-rain

Jag älskar att somna till ljudet av regn mot taket. Godnatt! //E

[Håkan Hellström citat]

flä 001 flä 002
Idag kände jag mig otroligt Göteborgs-pop-sötig med rufsiga heidiflätor, randig tröja instoppad i högimidjan kjol, leggings och röda docs. Mycket bra måste jag säga! //E

2010-02-21

Elin fixar frillan!!

hairdooo 005hairdooo 011  hairdooo 008 hairdooo 010
Jag städar alltid bättre om jag klär mig lite femtitalsinspirerat. Så enkelt är det. Det gäller att romantisera allt jobbigt i världen. Så låtsas man att man är en huslig liten hemmafru 1950-tals stajl så känns det genast lite roligare. Man måste ha fin swing på också.
Idag slog jag på stort och youtubade fram en frisyr video (men enkelt ska det vara för jag är rätt kass). Hittade den här:
Tjing i världen ! //E

Satsarn

hairdooo 014 hairdooo 019 hairdooo 024 hairdooo 025 hairdooo 033
50-tals inspiration är det bästa för att få igång städpeppen! :)

Dokumentärernas natt

bag963 Zetterlund, Monica 
Idag har jag tittat på denna “dokumentärklassisker” om Monica Zetterlund som jag ser upp till ofantligt mycket! (Klicka bilden)P_ola_salo1
Såg även K special “Ola Svensson Superstar”. En otroligt vacker och personlig bild av Ola Salo. (Klicka bilden).

2010-02-20

Två S


Sushi och Monica Zetterlund dokumentär på Svt play. //E

My sister’s keeper

My-Sisters-Keeper-09-6-25 Film_MySistersKeeper_RonBatzdorff-570 my_sisters_keeper_profilelarge My Sister’s Keeper
Den här filmen såg jag och Isabelle igår. Ja jösses om ni känner att ni behöver gråta så är det här ett tips. Den var väldigt fin och jag tyckte skådespelarna gjorde ett bra jobb. Men den lämnade som en klump i magen, av förståliga skäl. //E

2010-02-19

Godmorgon


Hej alla vänner. Jag är trött! Men vaken trots allt för jag ska skjutsa Lilltjejen till skolan. Idag är det fredag och det känns kanonbra ju! :)//E


2010-02-18

Pärla

dslkfj 007 dslkfj 008
Igår pysslade vi pärlplattor! Jag gjorde ett fint halsband.
dslkfj 016
Som konstnär är det viktigt att tolka nutiden. Jag kallar denna “Semla två noll tio”, och den symboliserar den rådande semmelhetsen.
dslkfj 017
Den här var i sanning varken speciellt snygg, betydelsefull eller användbar, men ändå! //E

Jahajaja

 dslkfj 018 dslkfj 020dslkfj 019