2010-07-29

Härliga tider

Hej vänner ! Testar med en ny bloggapp.
Miami är underbart. Vi slappar väl mest på stranden i varsin solstol med blå dynor under ett parasoll, som vi hyr av en rolig man på stranden.
Jag ska inte tråka ut er med detaljer,eeh, ville bara berätta att vi har det jättebra här! //E

Published with Blogger-droid v1.4.8

2010-07-24

Tidpessimisten


Jag har en tendens att alltid räkna med mer tid än vad jag egentligen behöver till saker. Vilket är en väldigt bra grej på många sätt. Fast här sitter jag nu i vääääldigt god tid. Men jag tror jag ska börja traska mot tågstationen så jag kan gå låååångsamt, så jag inte bilr alldeles för varm i det heta vädret.
Tänkte förövrigt ni skulle få ett hummmm om den avancerade inbakade sidoflätan jag sportar dagen till ära! Funkar bra under hatt, serni. MIAMI HERE I COME! Later gator//E

Vackert


, originally uploaded by Lina Scheynius.

2010-07-23

Fredag och semestern är här!!

modcloth 011
modcloth 019
Två “stills” från min modcloth-film (nedan) som ni ska kolla på OFTA när jag är borta! Tävlingen avslutas efter jag kommit hem, 4 augusti eller nått sånt.

Åh, jag dör lite inombords över tanken på att jag imorgon ska hoppa på ett plan till Miami där min finaste Max väntar på mig (han är påväg dit i detta nu, 12 timmars flyg, själv har man knappt tre). Det ska bli så otroligt skönt att bara få ta det lugnt, äta god mat, ligga på en handduk på stranden och lyssna på Sommarprat. Kan knappt vänta!!! Borde kanske börja packa.. ja det kanske är så dags. :) //E

ps! Förresten har jag aldrig varit såhär brun i hela mitt liv. Och detta är ändå pre-semester. Otroligt. ds!

2010-07-20

Baka baka kladdkaka


Ursäktar de miffiga minerna på bilden, men här har ni en huslig en i förkläde och allt som bakar kladdkaka medan F leker med sin bästa kompis A i vardagsrummet. :) Detta är första gången jag blivit betrodd med en playdate. :) //E

Style short stopmotion!



Här är då filmen jag skapade igår. Till Modcloths filmtävling. Kolla många gånger, varje dag, för antal visningar är ett av sakerna de kollar på när de väljer vinnaren (som borde vara jag, eller hur?). Åh, jag har i princip aldrig vunnit något i hela mitt liv, så tänk om tänk om jag skulle vinna? //E

2010-07-19

En kreativ process

modcloth 001 
Denna dag har jag enbart ägnat åt att göra en liten stop motion till en grej. Ni får nog se sen, när det är officiellt ute. :) Kom på att fråga om familjen kanske hade ett kamerastativ som står och skräpar någonstans (varför har jag inte frågat om det innan?!) och det hade de! Så det gick otroligt smärtfritt.
Det har varit en skön och kreativ söndag. Man gillar. //E

2010-07-17

Fördelar, idel fördelar

Mitt sjuhundraförsta inlägg kommer handla om Tim McGraw

Tim3.jpg (350×356)<-en riktigt man

Ja, igår, herrejisses. Tim McGraw, vilken cowboy. Konserten inleddes med en film på honom där han kom åkandes på motorcykel. Sedan så fick man se hans silhuett kliva upp på en trappa, där han intog en mycket "cool" pose. Alltså. Jag skrattade så jag dog. Det kan ha varit kanske 15.000 pers där. MÅNGA hade cowboyhat, de flesta drack öl, de flesta kunde alla texter. Det var en amerikansk upplevelse utöver det vanliga som jag sent kommer glömma. Jag hade liksom föreställt mig att vi skulle till något mindre ställe, några hundra i publiken kanske. Jag. Hade. Helt. Fel.
Jag kan ju säga att country som Tim McGraw inte är min musik. Alls. Men jag uppskattar ändå upplevelsen. Det var roligt, underhållande och överraskande. Vilken kväll. Vilket liv. //E

2010-07-16

Dagens oväntade äventyr



När Isabel fyllde år för några månader sen fick hon biljetter till en konsert med någon country kille av sin värdmamma. Hon bjöd med mig som sällis och datumet för det hela var idag.

Vi åkte i vad vi tyckte var god tid. Men vi visste ju inte att det var rätt så väldigt många andra tusen människor som skulle dit. Bilkö i dryga timmen. Check. I bil utan AC check.

Nu sitter vi iallafall här tillslut. Vi missade bara förbandet. Nu får vi se vas det här blir. Tim Mcgraw heter killen,  och ja, tydligen är han känd.

2010-07-15

Inspelningsstudio försök två

Har nu provat att spela in när AC:n var avstängd och den jobbiga bakgrundsbordunen kvarstår. Alltså är det något som kommer från min "kära" lilla dator. Alltså.. är det smått hopplöst? Vad vet jag. Trött blir man iallafall. Kanske ger upp nu. Vet inte. Orka. //E

Hälsning från en halvdålig bloggare

 fågelbo 4th party 007
fågelbo 4th party 012

Två bilder på ett fågelbo vi spanade på i en buske utanför fönstret för ett tag sen. Men en morgon upptäckte vi att fågelboet hade vält, så vi vet tyvärr inte vad som hände med de små kräken.
 fågelbo 4th party 052
En badare som jag ritade. Tyckte hon blev rätt cool, fast hudfärg-pennan höll på att ta slut som ni ser.

Ja det var väl allt jag hade att komma med idag kände jag. Jag känner mig inte jätteinspirerad i nuläget så det blir lite som det blir. :) //E

2010-07-14

Inspelningsstudio försök ett

Försökte spela in en låt idag, det gick dåligt. För när jag spelat in en massa så insåg jag att A/C-anläggningen surrar så det verkligen låter obra när man spelar in. Så nu måste jag göra om alltihop. Kanske i badrummet? Dagens ilands, helt klart. Men det är lugnt. :) //E

2010-07-13

Bloggtips!

Min pariskusin Johanna har en mode-tumblr som ni borde kolla in!

En helg i Boston

 Boston 002
4 timmars bussresa=4 st sommarprat. Nöjdet.
Boston 014
Resesällis, Caroline och Isabel.
Boston 024 Boston 033 Boston 038 Boston 041 Boston 051 Boston 058 Boston 060 Boston 068 Boston 086 Boston 092
Middag på Hard Rock Café.
Boston 099 Boston 103 Boston 116
Harvard!
Boston 118 Boston 121 Boston 136 Boston 143 Boston 144 Boston 146
MIT
Boston 147 Boston 148 Boston 150
Isabel är i sjunde himmelen.
Boston 160 Boston 165 Boston 175Boston 172
Fler bilder finns på facebook. Peace! //E

2010-07-12

11.53 Enhörning



Åter från Boston, tillbaka på jobbet. Det är så himla trixig att rita enhörningar! Bilder från Boston kommer upp till kvällen. //E

2010-07-10

Hej hotell


Vi har anlänt i Boston. Först gick vi och hittade ett ställe med lite lunchmat. Sen började det ÖSREGNA. Jätrelänge. Så vi satt där på caféet och väntade och väntade. Tillslut så avtog det tillräckligt för att vi skulle kunna promenera iväg och finna vårt hotell. Rummet är fint och fräscht. Nu ska vi väl försöka ta oss iväg på äventyr. Tjing! //E

2010-07-09

Fredag


Personligen tycker jag att jag är himla tjusig i frillan idag. :) Tjusigt är det också med mitt handledsskydd som jag försöker dölja med en handledsvärmare från Rättviks hemslöjd. Jag har överansträngt mig när jag ritat för många prinsessor, antagligen.
Idag så har jag och F mest hängt och gjort lite allt möjligt. Lyssnat på radio har jag gjort också, i min nya radioapp. När någon sa att hon hette Hanna utbrast lilltjejen:
"Hanna! It's Hanna!" för hon trodde det var H-K. :) Annars så förstod inte F speciellt mycket av det som sas, men hon brydde sig inte, däremot dansade hon glatt till låtarna.

Ikväll ska jag vara barnvakt, så jag kommer nog få genomlida "Ringaren i Notredame". Har jag tur blir det Robin Hood. "He is so haaaandsome for me to marry! I have to marry Robin Hood, because I looove him". Ja, hon är kär i en räv.

Imorgon, tidigt tidigt, ska jag åka med Isabel och Caroline till Boston. Tjoho. //E

Jag hjärta kultur

sr_s.jpg (500×286)

Igår blev jag alldeles tårögd av att lyssna på P1. Idag har jag kollat på "Hemliga svenska rum" och "Världens modernaste land" på svtplay, nu sitter jag och laddar ner sommarprat som jag ska lyssna på på bussen till Boston (Jag ska till Boston i helgen, mamma) i helgen. DESSUTOM, det här är typ det bästa ever, så upptäckte jag att Sveriges radio har gjort en app till min mobil. Jippie dubbel superjippie. (Eftermiddagen/kvällens ord har varit "jippie", ja, jag tänker stava det med "ie" på slutet).
Åh, det finns nästan inget som gör mig så glad som kultur. Svensk statligt bekostad kultur. Åh.//E

*


*, originally uploaded by maryclaire roman.

Bloggtips: En klänning om dagen i ett år

Läste i en tidning om en blogg. Det är en tjej som syr om kläder. Ett plagg om dagen, och sedan har hon på sig plagget. 365 dagar, $365 att spendera på second hand plagg, 365 kreationer.
Day 220 - BeforeDay 220 - After

Inspirerande och kul att se vad hon hittar på. Allt blir ju såklart inte jättesnyggt, men jag blev faktiskt förvånad över hur många klänningar som blev riktigt riktigt fina. Koll in:

2010-07-07

Radiosaknet och Astrid

old_radio_1.jpg (400×343)

Jag lyssnade lite på P1s webb-radio och insåg hur otroligt mycket jag saknar radio. Sveriges radio, närmare bestämt. Som spelas i köket på Atterboms gata, som spelas ur den gamla radion i sommarstugan.
SEDAN så såg jag att Barnradion nu på sommaren sänt några "Astrid Lingren läser sina egna sagor"-avsnitt. AAAAAH! Dog nästan. När Astrids röst strömmade ut ur datahögtalarna fick jag sånt hjärtesprick så det alldeles darrade i hela mig. ÅH. //E
Astrid_Lindgren.jpg (218×283) ÄLSKAR