2011-02-28

Tänk om..

johanna
(klicka)

.. det var sommar. MEN det är det inte. Dock var det idag så varmt att man kunde gå utan mössa och utan raggsockor. YEEY. Och flera trottoarer var helt bara. Jag och Fredrik besökte Sci-fi bokhandeln och jag köpte "Chamber of Secrets" till min samling. Vi hamnade även i total var-ska-vi-äta-lunch-koma. Om det hade varit i New York så hade vi garanterat hamnat på Subway. Men eftersom det var Stockholm hamnade vi på Max. Inte fy skam. Har även jobbat idag och det var kul.
Imorgon ska jag hoppa in som vikarie på jobbet och senare i veckan är det kollo. Många jobbdagar nu. //E

2011-02-27

Plus-minus-noll-metoden

Min jobbhelg är avklarad och när jag landat hemma så velade jag fram och tillbaka om jag skulle passa på att åka iväg på friskis med tanke på att få tillfällen kommer ges den här veckan som kommer. Tillsist bestämde jag mig för att INTE åka och då kände jag direkt att jag absolut borde åka så då åkte jag. Iförd mina nya träningstights! LOVE IT. (Köpa träningskläder.. oooh.. livsfarligt... vill köpa mer mer mer nu). Jag hamnade således på ett GRYMT medelpass. Tyvärr var ledaren en inhoppare som vanligtvis leder ute i Farsta. ATTANS. Det passet var verkligen så himla bra. Tänkte skriva "himla" med versaler men kände att jag redan överanvänt den lilla effekten.
Efter träningen köpte jag en såndär pappskål med lösgodis. Jag går ju efter plus-minus-noll-metoden! ;) Nu är jag dock så trött så det snurrar i huvudet. Vet inte varför jag då väljer att blogga istället för att sova? Jösses. //E

2011-02-25

Flätat

Tjohej, idag har jag flätor. Jag ser lite ut som en cowgirl på de här korten. Helt OK. Fick den fina färgglada sjalen igår av HKLS när vi var på loppisrunda. Den luktar loppis. Men snart kommer den lukta Elin. Hur nu jag luktar. 
Imorse skajpade jag med världens finaste Carina direkt från Norge. Det var välbehövligt med en riktig face-to-face uppdatering om allt som hände i livet. Saknar den bruden!
Jag jobbar i helgen, det kommer bli kanonkul! Mina föräldrar kommer tydligen till stan om dryga timme så jag ska möta upp dem vid bussen. De ska ha get-together med mina mostrar. :) Så nu är det dags att dra iväg och köra igång med dagen. Adieu! //E

2011-02-24


Vet ni vad som är hiskeligt fint? Det är när jag berättar om min dag på telefon för Max (igår alltså) och säger saker som: "Gissa vem jag såg då?!" och han säger Ooo och Aaah på alla rätt ställen och lyssnar med stort intresse på hela grejen. Sedan, när jag berättat klart allting, så säger han något om att han sett kort på det på min blogg. "Men åhj", säger jag, "då visste du ju redan allt jag berättade!!". Då säger han:
"Ja, men jag ville höra dig berätta allt". DET tycker jag är så hiskeligt fint. //E

Ni kan kalla mig Effektiva Elin

Klockan är 11.36 och jag har redan hunnit med massor med grejer. Har planerat och ringt och fixat inför jobbhelgen och dagens ledsagning. Jag har städat badrummet efter konstens alla, jag har städat i köket och nu ska jag ner och skaka lite mattor. Efter det så har jag planerad promenad och fika dejt med HKLS innan det är dags för jobb. Heja heja ! //E

2011-02-23

Dagens utflykt i bilder

uflykt
Dagen började med att jag tog tunnelbanan mot slussen. Har lånat "Bilbo" på bibblan som tunnelbane-läsning för boken var bra storlek. Finemangs.
uflykt
Tog på mig röda docs idag, utan raggsockor, kaaaallt. Man liksom klär sig lite dåligt och hoppas att det ska vara o-kallt nog. Men så är det inte det... ajaj.
uflykt
Vi såg det här caféet och bestämde att vi absolut borde fika där någon gång för det fina namnets skull.
uflykt
Vi besökte Vitabergsparken och där i utkanten låg det här fina huset där man ville bo.
uflykt
Här sandas det EJ, om någon skulle undra.
uflykt
Ett av målen med utflykten. Det vi/jag tror/trodde är/var Hasse&Tages skrivarstuga!!!!
uflykt
Vi var glada och töntiga fans...
uflykt
.. och spanade om vi skulle se Hasse kika fram bakom gardinen.
uflykt
I närheten fanns lite spejsig konst.
uflykt
Och ett roligt hus med platt baksida!!
uflykt
På vägen hem såg vi att draken Smaug (från Bilbo) visst flyttat in på söder.. höhö.
uflykt
Utanför den där kitch-affären vid Café String suktades det efter våren i form av fejk blommor. Mmmm.
uflykt
Inne på String (som hyllan, inte trosan) kan man inmundiga en väl tilltagen dammsugare.
uflykt
Och varm choklad, eller café mocca i mitt fall.
uflykt
Fredrik var nöjd och glad över varm choklad.
uflykt
Café String är ändå fint. Även om det denna dag dock bara var två mac book pro's på plats.
uflykt
Ett annat mål på utflykten var middag på Macho (som har billig snabb-taco mat!!) Vid Sergelstorg!
uflykt
Vi valde att dricka lingondricka. Stället kan VERKLIGEN rekommenderas. Bra, billigt, snabbt, trevligt.

Förövrigt så lyckades vi stöta på BÅDE Wallis OCH Jonatan Hallenberg inne på Designtorget (och de kom inte dit tillsammans). Så vi stod där och bara gapade över sammanträffandet. Stötte förövrigt på Wallis i förrgår också på tunnelbanan. Stockholm är en liten storstad.
Efter utflykten åkte jag på utbildning på jobbet och det var kul för det var intressant, jag träffade på Lindas kusin Johan som jag inte visste jobbade där, och så är alla som jobbar där så himla trevliga.
EN TREVLIG DAG (och ett rätt roligt blogginlägg), skulle man kunna säga! //E

2011-02-22

Är det inte vår snart?


(klicka)

Det är total urflipp här i vår lägenhet. Vi har slagits och kittlats den senaste halvtimmen så jag är helt slut i magmusklerna.
Idag så har jag genomfört tre saker. Jag har handlat, jag har gått på ett (kasst) medelpass och jag har stekt pannkakor till hela "familjen". Fina tider.
Min dokumentärfilmskurs på Kulturama skulle ha börjat idag men starten blev uppskjuten till 8:de mars. Lite seeegt eftersom jag sett fram emot det så mycket. Men det är inte mycket att göra åt.
Imorgon blir det kanske något lite roligare blogginlägg. Hej! //E

2011-02-20

Stockholm är fint och kallt

View from Katarina Lift, Stockholm, Sweden
(klicka)

Idag åkte jag in och jobbade igen och efter jobbet mötte jag upp Linda i Gamla stan och vi tog en lååååång promenad genom ett fint, snöigt och iskallt Stockholm som bjöd på många fina utsikter.
Nu är det skönt att sitta i lägenheten med tända ljus och Linda "husmor-bullmamma-hemmafru" Martinson som gör paj (som nog kommer bli sjuuuukt god). Ikväll ska vi kolla på Battle Royale, som jag började kolla på i Kräftkvarnen (back in the days, innan det blev Hemliga Holken) men bara hann se halva på. Ska bli spännande att se hur det hela ska sluta.
Hoppas ni får en skön söndag, mina vänner! //E

2011-02-19

piano

Jag är mitt i min jobbhelg och jag måste säga att det hittills varit fantastiskt fint. Nu har jag min hemma-natt och lägenheten är full av vänner och gottesaker. Inte illa det. //E

2011-02-18

3 x FPF

Fredrik 001Fredrik 002Fredrik 003
(Sista bilden är så rolig för Fredrik ser verkligen ut som en riktig cooling.)

Optikerlängtan


(klicka)

Jag tror nog inte att det undgått någon att jag har lite av en fäbless för glasögon i alla dess former. Jag samlar till exempel på glasögon och solglasögon och använder helt skamlöst glasögon utan styrka ibland bara för att det är snyggt. Det konstiga är dock att jag i 10-11 års åldern gick till optikern och då fick veta att jag borde använda läsglasögon när jag läste, såg på TV och satt vid datorn. Jag använde dem ett tag men sen tyckte jag dem var så fula (min pappa hade köpt dem på OK) och så slutade jag bara.
Jag ser otroligt bra på långt håll och har vant mig vid att bli lite trött i ögonen framför datorn eller boken. Men nu på senaste tycker jag att jag blivit extra trött av att läsa, speciellt om det är liten stil.
Därför tänker jag, efter jag fått lön, besöka en optiker och kolla om jag fortfarande behöver läsglasögon och vilken styrka isånnafall. Ska bli spännande att se. Om det visar sig att jag behöver glasögon så är det ju bra om jag använder glasögon, och visar det sig att jag INTE behöver glasögon så beror ju tröttheten på något annat.

Jag återkommer med det spännande resultatet i den här frågan. Adjö! //E

Dansa och jobba

onions and applestekulor
foton av mig

Igår var en riktig slapparedag. Även om jag lagade lunch till Linda, städade lite och gick på fotografiska på kvällen med fina Malin. Så helt hopplöst var det faktiskt inte.
I eftermiddag/kväll/natt och imorgon ska jag jobba! Yieeey! Äntligen! Jag bokade ett Danspass på friskis av ren impuls så nu ska jag iväg och träna lite också. Man måste ju försöka utnyttja kortet som man betalat så dyrt för. Hej! //E

2011-02-17

Torsdagsmorgonsuppdatering av dagarna som gått

morgon 002morgon 001morgon 003morgon 004morgon 005

Jag har haft två mycket trevliga dagar här. I tisdags så fikade jag med a long lost Liz, som jag inte sett sen innan USA!! Himla trevligt! Sedan var jag på friskis med HK med VÄRLDENS hurtigaste ledare. Det var fantastiskt. Höll på att dö. Konditionen, var är du? Efter det blev jag bjuden på middag på Max av FPF.
Igår kom FPF hit och vi övande in lite låtar inför kvällens musikcafé på Fenix på söder. Det blev lite amerikansk folk blandat med svensk folk och visa. Framför på gitarr, fiol och sång. Cafét blev mycket lyckat tycker jag och det var väldigt roligt att spela, som alltid.
Efter det så spurtade jag iväg till Mosebacke för att träffa HK och gänget för att titta på ett band. Perfekt med lite festligheter sådär mitt i veckan när man ska jobba hela helgen.

Nu sitter jag i soffan/sängen och fixar med lite jobbgrejer, tittar på Gossip Girl, dricker koffein och tänker att jag verkligen borde träna idag men att det antagligen inte kommer hända. :) //E

2011-02-15

För att fira kärleken

alla hjärtans alla hjärtans alla hjärtans alla hjärtans

Igår hade vi en liten bjudning i kärlekens ära. Det var en mycket gemytlig afton med rosenblad, tända ljus och hjärtan. Och huller-om-buller-tårta á la Underbara Clara! Fina tider. //E

Ett fantastiskt fynd

1949 Vintage Language Course1949 Vintage Language Course1949 Vintage Language Course1949 Vintage Language Course1949 Vintage Language Course1949 Vintage Language Course1949 Vintage Language Course

Min helg i Tranås var fantastisk! Så skönt att bara få vara med Max och ta det lugnt. Vi gick en liten loppisrunda på lördagen och på ett mycket trevligt litet ställe hittade jag den här! En "Amerikansk språkkurs för bankmän" från 1949 på stenkakor. HELT fantastiskt. Jag blev alldeles till mig över finheten i det hela (vilken ingen riktigt till fullo förstår varför, men jag kan inte riktigt förklara det..) och frågade nonchalant tanten vad den kostade (hade typ inga pengar). Hon sa: "Äsch, vad är det där? 10 kr!". Jag var helt lycklig. Svävade på moln resten av dagen.
Tanken är att jag ska sätta upp den på väggen i ett framtida liv. Tycker bara den är så fabulöst underbart fin. Så enkelt är det. Kanske finns det någon där ute som tillfullo förstår mig? :) //E

2011-02-11

Överlevnadspackning

Packing to survivesnowdaybraid-dead

Jag packar för att överleva. Oddsen är ju rätt höga att det kommer ske en hel del förseningar och det kommer innebära en hel del väntan för min del, isånnafall. Så tre böcker, hörlurar och anteckningsböcker borde nog hjälpa. //E