2011-03-31

Massor av mig!

011010006009008007005002001

Det var så längesen jag tog lite egobilder av mig själv att jag kände det var dags. Det är ju nästan så ni skulle börja glömma hur jag ser ut liksom. ;)
Idag ska jag åka och jobba en stund, sen hem och hämta resväskan och sen till stationen. Linköping, här kommer jag! Jiiihoo! Har inte varit neråt Linkan på år och dar så det ska bli superskoj. Faktumet att Max och min lilla norska Carina dyker upp gör ju inte saken värre, direkt. :D //E

Sommarlängtet

utflykt 085

GAAAH! Fick en brutal attack av sommarlängtan nu och jag tror mig hjärta kommer spricka! Måste städa så jag tänker på nått annat.. hjälp. //E

2011-03-30

3 av mina favoritlåtar

Animal Arithmetic med Jónsi. Spotify.




Wake me up before you go go med Wham! Spotify.




Somedays med Regina Spektor. Spotify.

2011-03-29

Bibliotek är världens bästa platser

library (by Tara Biglari)

Hej vänner! Jag har nu tillsist besökt en optiker och domen löd: Jag hade samma synfel som när jag var liten, dvs att jag kan ha läsglasögon med låg styrka och använda vid behov. Har nu beställt ett par enkla, svarta (läs: lite billiga och lite tråkiga) glasögon som jag kommer få om en vecka.
Nu väntar jag på min vän och den andre medlemmen i SFB-bokklubben ("På sci-fi bokhandeln är det OK att vara nörd"), nämligen Herr FPF, som varit försvunnen uti brunnen i en månads tid. Alltså är det hög tid för ett möte med världens bästa litteratur-sammansvärjning. HJÄLP 5 min kvar på datatiden. Sitter på bibblan. Tjing då! //E

2011-03-28

4 saker jag inte kan leva utan

4 saker 0014 saker 002

Min dumma, tröga telefon. Även fast jag är arg på den ganska ofta så skulle jag inte kunna leva utan den. Men den håller man kontakten och kommunicerar med alla fina vänner där ute. Men ge mig en iPhone vilken dag som helst så kan den få ta min kära HTC's plats. Även om baksidan är sjukt fin på min. :)

4 saker 003utflykt 174high fly

Mina röda dr martens. Min signum sko som jag använder nästan jämt. Köpte dem för det makabra priset av 70 kr på myrornas i Falun på gymnasiet och sen dess har vi varit oskiljaktiga. Nu är det lite hål i dem och de är slitna, men vad gör väl det?

4 saker 004

Min dator. Sorgligt, men sant. Den är dock fullkomligt utbytbar, kan förälska mig i en ny dator vilken dag som helst. För den är gamla trostjänaren har sjungit på sista refrängen i ett år nu. Men jag gillaren ändå. Den tjänar sitt syfte och den är mig mycket kär.

4 saker 005

Min fiol. Det bästa sparar man till sist. Den enda av dessa prylar som jag faktiskt inte kan leva utan. Den är kanske det finaste jag har. Den är nött, den är stött, den är ärvd och den har inte inbyggda stämskruvar. Men ÄNDÅ är den bara finast i världen. Den känns som en extra kroppsdel, som man inte kan klara sig utan.

2011-03-25

Nu kör vi!

Jag har en jobbhelg framför mig så nu är det bara att peppa och köra. Jag börjar dagen med friskis, hurtigt värre!! Så nu måste jag dra. Hoppas ni får en fin fredag! //E

2011-03-24

Tänk om man hade ett litet hus..

utflykt med olle 026
... som var litet och fint som det här?
utflykt med olle 028
.. och låg på en färgglad liten gata som den här!
utflykt med olle 027

Igår gick jag en promenad och bekantade mig lite med mitt närområde. Sånnahär söta, små färglada hus ligger det i närheten där vi bor. Himla fina, tyckte jag. Så skulle man kunna bo ett litet tag.

Nu har jag varit på friskis och svettats! Najs, har verkligen kommit igång nu. Gillar't! Nu ska jag åka och ledsaga och sådär. Tjingeling! //E

2011-03-23

Utflykt med storebror

utflykt med olle 001
Idag utflyktade jag med min storebror Olle. Vi började på Kulturhuset!
utflykt med olle 002
Såhär såg Olle ut och kände sig som Lisbet Salander.
utflykt med olle 003
Innerstan såg lite gråtrist ut men det låg ändå vår i luften.
utflykt med olle 005
Såhär pampig taggtråd har Herr Karl XII runt sig.
utflykt med olle 006
Men vad pekar han på egentligen?
utflykt med olle 007
Vi konstaterade att slottets omgivningar inte är så särskilt snygga. Här stod en grävmaskin liksom.
utflykt med olle 008
Vi gick upp på söders höjder och såg på fin utsikt. Mmmmm..
utflykt med olle 009
Den där röda båten skulle jag gärna bo på!
utflykt med olle 010
Vi satte oss och fikade medhavt fika med de här fula husen som utsikt.
utflykt med olle 011
Men det var för att vi ville sitta i solen, och det var väldigt trevligt!
utflykt med olle 012
På Götgatan var det jippo. Dessa människor skulle springa 209 m.
utflykt med olle 013
Gudrun Sjödéns anställda stod och delade ut dessa fina tygpåsar med Gudrun-katalogen i! LYCKA!
utflykt med olle 014
Jag gillar färgerna på husen i Stockholm. Gula, oranga, röda, gräddvita.
utflykt med olle 018
Olle!
utflykt med olle 019
De sprang för att uppmärksamma ångest som en sjukdom. De skulle skrika ångestskrik medan de sprang med de flesta såg rätt glada ut och en hel del gick istället för att springa.

Sen åkte vi hem. //E

5 viktiga personer

Fem kvinnor jag ser upp till:


Mamma
Jag är glad när folk säger att jag är lik henne, både i utseende och sätt. För hon är en fantastisk kvinna. Hon är kreativ, arbetsam, ordningsam, kärleksfull och klok. Dessutom är hon stark, både fysiskt och psykiskt. En riktig förebild! Puss på dig, Mamma! :)



Astrid Lindgren
Hennes böcker och filmer har verkligen format mig som person. Hennes karaktärer har varit mina förebilder, mina kompisar och min tröst. Det är hennes böcker som gjort att jag redan som liten drömt om att bli författare. En fantastiskt inspirerande människa. 


J K Rowling
En kvinna som började skriva på servetter på ett café för att hon inte hade råd med varken papper eller värme i sin lägenhet. Det hon skrev blev ett odödligt mästerverk. Något som kom att prägla en hel generation och ett verk som jag absolut tror kommer bli en litterär klassiker. Hon är väl den andra kvinnan som inspirerat mig till att försöka bli författare.


Underbara Clara
Jag ser upp till väldigt mycket olika människor, men Underbara Clara är en sån person som jag verkligen känner är en bra förebild. Jag tycker hon har vettiga åsikter, cool livsstil, tar bra bilder och skriver bra. Även om jag kanske inte alltid håller med om allt hon skriver osv så tycker jag hon är en stark förebild i mediasverige. 


Monica Zetterlund
Rolig, talangfull, snygg och tuff. Om jag fick vara någon annan för en dag skulle jag vilja vara Monica Z. Jag menar, hon var tjejen som hängde ihop med mina idoler Hasse&Tage. Hon är en av Sveriges mest kända jazzsångerskor som sjungit med jazzpamparna i USA. Absolut min stora sång-förebild. 

Så när jag blir stor ska jag bli som en mix mellan dessa coola brudar. Sådetså! //E

2011-03-22

En ny favorit

broarna 001The Bridges of Madison Countybroarna 002

För ett tag sedan när jag var hemma i Linköping så skulle filmen "Broarna i Madison County" gå på TV. Mamma sa att det var en bra film baserad på en bra bok, men vi valde i slutändan något annat. Senare så var jag på Röda Korset här i Stockholm och letade 5kr-pockets att läsa på tunnelbanan. Fick då syn på den här och tänkte; "Ja men den kan man ju läsa". Jag hade inte speciellt höga förhoppningar men OJ vad jag blev positivt överraskad! (Kolla bara på dedikationen!)
"Broarna i Madison County" är en jättefint skriven bok om omöjlig och himlastormande kärlek. Den handlar om fotografen Robert Kincaid som kommer till Madison County för att fotografera de övertäckta broarna. Där träffar han bondhustrun Francesca. Efter det blir inget i deras liv någonsin detsamma.
Jag kan verkligen rekommendera den här boken! Läs den. //E

2011-03-21

6 sätt att vinna mitt hjärta



Berätta spännande, roliga, gripande eller intressanta historier från ditt liv.




Var ärlig och se mig i ögonen. 







Ta med mig till dina favoritställen.




Prioritera mig och ge mig tid.







Spela din favoritmusik för mig och lyssna på min.


Berätta om dina hemliga drömmar för framtiden. 





Dock är det ingen idé att försöka vinna mitt hjärta på "det" sättet, för det är redan vunnet. Men samma saker gäller ju för vänner, faktiskt, så som vän kan ni vinna mig närsomhelst. //E

I helgen


, originally uploaded by anja mulder.
Jag har jobbat i helgen. Men fredag kväll så fick jag träffa min finaste Max och massa kompisar och träffa en vän jag inte träffat på jättelänge. Fina tider. Då knarrade snön under fötterna. Men igår, söndag, så var det ju äntligen vårvärme! Trodde nästan hjärtat skulle spricka av glädje. Efter jobbet träffade jag storebror och Max och vi tog pendeltåget ut till min kusins 20 års kalas.
Det var mycket fint att få träffa massa släkt, kanske allra mest min fina Farfar som läser den här bloggen (Hej Farfar, kram på dig!). Busade även en hel del men mina ytterst söta små kusinbarn!

Idag tog jag en välförtjänt sovmorgon. Det behövdes verkligen. //E