2011-06-24

Semester!

Nu har jag åkt iväg på semester! Spenderar natten hos Max föräldrar för att sedan åka vidare till Dalarna! Det blir midsommarfirande i Hobborn, sedan några lugna dagar med Maxen, i vår stuga i Ensen, innan Ethno! Så det blir några veckors uppehåll här på bloggen. (Kanske smyger i väg ett eller två inlägg, man vet ju aldrig).
Men mest ska jag umgås, njuta, spela, bada, läsa, lyssna på radio, skriva och allt sånt. Underbart!!! //E

2011-06-20

Pepsi och Potter

GodisPepsi och potter

Jag ligger på soffan och äter godis istället för mat, dricker pepsi och läser Harry Potter 7 och gråter till precis allt. Så kan det vara vissa måndagskvällar. //E

2011-06-19

Jobbhelg, regn och längtet

Circus


Jag jobbar och jobbar den här helgen. Det är fint. Idag liksom fredag öser regnet ner utanför fönstret. Det är ganska mysigt, men lite tråkigt. Det är roligare när man gå ut och spela fotboll och sånt. Det hade varit perfekt med ösregn imorgon eftermiddag, för då ska jag bara hem och lata mig. :)
Längtar tills jag ska få åka till Dalarna! Saknar Dalarna! En av de jag jobbar med har en sambo som är från Malung!! Världen är bra liten.... :) //E

2011-06-15

I min väska

in my bag
Väska ärvd av mamma/gul plånbok från Target/egenstämplad moleskin/ett fult rosaglittrigt läppglans/En upphittad hårspänns-rosett/försvarets hudsalva/två stiftpennor/Solglasögon från modcloth.com/SL-kort/Uggleväska för mobilen och hörlurarna/iphone/hörlurar.


Försvarets hudsalva
Mmm, försvarets, det kan man inte leva utan!!! Har ett i alla mina väskor.

Worlds most beautiful iphone 4 casette case
Är så kär i mitt kasett-fodral till iphonen.

Fem myror
Fick det här eminent fina Fem myror-fodralet till mitt SL-kort av HKLS. Älskar't!!

Moleskin
Julen i USA skickade jag sånnahär naturfärgade moleskins med egen-stämplade namn i julklapp till flera. Gjorde även några till mig själv. Har alltid med mig en liten anteckningsbok utifall man måste skriva ner någon bra idé, eller ett telefonnummer eller bara rita en liten bild när man har tråkigt.

"What's in you bag"-inlägg är ju väldigt poppis i blogg-kretsar och något som jag själv tycker är väldigt kul att se. Hoppas ni känner likadant! :) //E
Tumblr_kzby7wy5mc1qze11co1_500_large

2011-06-14

Sommarprat att se fram emot!


(klicka)

Listan på årets sommarpratare har släppts och här är de som jag garanterat inte kommer att missa:

Mark Levengood
Clara Lidström
Maria Wetterstrand
Ulf Brunnberg
Carl Bildt
Babben Larsson
Lars Ohly
Barbro Lindgren
Håkan Juholt
Cecilia Forss

Sen tänker jag såklart försöka lyssna på alla de andra också! YAY, jag älskar sommarprat. I'm so excited!! //E


(klicka)

2011-06-13

Dagen idag

Stranden
Såhär fint var det när jag och Julia låg på stranden idag! Vi har visst en asnajs strand med badplats en kort promenad bort!? Tänka sig! :) Det var ganska varmt och lite blåsigt idag, perfekt att bara ligga och njuta, lyssna på Spanarna och läsa Harry. Underbart!

Är det en iphone eller ett gammalt blandband med 90-tals hits?
När jag kom hem åkte jag och hämtade ut mitt iphone-skal/fodral som jag väntat på i typ 2 veckor!! :) YAY! Så nu är min telefon kamouflerad till ett kasettband. Snitsigt va?
Det blev visst mycke instragram bilder på bloggen nu, men de blir ju så fiiiina och det är ju så rooooligt. :) Hejhejsvej! //E

Solig morgon

Fint ljus
Den här bilden tog jag häromdagen på en fin kvällspromenad påväg mot bryggmys (som slutade med myggmys).
Idag är jag ledig, det känns otroligt skönt. Solen skiner och jag och Julia tänker trotsa kyliga vindar och besöka närmsta strand en stund! :)//E

2011-06-11

Sjung om studentens lyckliga dar

Partey!MaxiStudenten!Farfar

Igår var jag ledig en dag från jobbet för att ta tåget ner till Linköping. Det var ju nämligen dags för min fine lille bror att springa ut från Katedralsskolans pampiga portar till temat av slutmarschen i Star Wars ep 4. :) Jag agerade givetvis paparazzi och skuttade runt med kameran i högsta hugg för att fånga dagen ur alla dess vinklar.
Hemma på Atterboms gata var det som sig bör kalas med släkt och vänner. Himla mysigt att sitta under det stora segeldukstaket i trädgården, äta smörgåstårta, buffé, tårta och dricka champagne såklart. Det var en mycket mycket fin och festlig dag och det kändes lite tråkigt att åka ifrån alla igen på kvällen.
Men nu är jag tillbaka på jobbet och allt är finemangsfint! //E

(Alla bilderna är tagna med instagram-appen på ifånen. Det är min och Max nya favoritapp! :D Om ni också använder den kan ni börja följa mig "hiphopcarola" och så kan jag börja följa er! YAY!)

2011-06-09

villa villekulla


Idag har jag för första gången besökt superfina Junibacken i Stockholm! Hur grymt är mitt
jobb?? :) //E

2011-06-08

Magi och teknologi

Jag inhandlade för några dagar sen den sista Harry Potter-boken som saknades i min samling, nu är jag stolt ägare av alla böckerna på engelska! Just nu läser jag bok fem. Det är några saker som jag funderat på en del om JK Rowlings magiska värld (som jag älskar).

Det första är faktumet att trollkarlsvärlden fullkomligt dissar teknologi som något lite smålustigt som mugglare håller på med i brist på magi! Men trollkarlarna skickar ju till exempel meddelanden med ugglor! Vilket tar betydligt längre tid än mail och sms. Dessutom så har de all sin kunskap i dammiga gamla böcker. Tänk vad mycket tid de skulle spara om de digitaliserade mer och använde sökmotorer osv. Till exempel skulle de kunna ha www.wizardpedia.org (hö hö hö). Tänk dessutom hur mycket MER de skulle kunna göra med teknologin om de tillförde magi. Magi+teknologi=awsome combo!
Fler förslag:
Max tillade dock att Harry Potter böckerna utspelar sig mitten av nittiotal till början på 2000-talet ungefär, och då var ju inte teknologin lika utbredd. 

En annan sak jag funderat på är varför studenterna på Hogwarts inte har typ Engelska, Matte, Geografi och sånt. Och hur det kommer sig att de inte verkar intressera sig det minsta för typ mugglar-kultur i form av film, litteratur, poesi osv. JK Rowling, känn dig fri att förklara. :) //E

ps! Jag älskar Harry Potter. Har dock funderat på dessa saker i flera år.. Nörd. Ja. ds!

2011-06-05

Harry Plåster


Jag har haft en väldigt trevlig helg med Max familj. Igår var det Max syster Mimmis examensbankett! Det var jättekul och festligt!
Idag åt vi lång jazzbrunch på Mosebacke, supermys. Jag råkade givetvis skära mig på brödkniven, som tur var hade Dr Mimmi både plåster och skavsårstejp i väskan så det gick bra!
Nu har jag varit med Max på gemensamt födelsedagsfirande i Västerås, supertrevligt! Medan Max festar vidare i Västerås uteliv så bäddar jag ner mig med Harry! ;) Sjukt skönt för jag är så vansinnigt trött. Adjö! //E

2011-06-04

Sakta vi gå genom stan

åka färjagrönan
helt naturligt
Igår var jag och provjobbade på ett sommarjobb och fick jobbet. Kommer sitta och ringa i telefon och sälja tidningsprenumerationer. Det ni! New York New York, here I come. Förhoppningsvis! :)
Efter det mötte jag upp Max och vi tog Djurgårdsfärjan ut på Djurgården, åt veggoburgare och åkte sedan spårvagn till Waldermars udde. Vi promenderade runt i sakta mak och njöt av allt det fina och gröna. Mmmm! När vi kom hem gick vi en promenad runt sjön som ligger i skogen där jag bor. Där satt vi på en bänk och bara njöt av stillheten och så såg vi en häger (tror vi) och var mycket nöjda. Tänk vilken fin fredag! //E

2011-06-02

Vad är det för dag?


Hej alla vänner! Visst blir man helt dagvill när det bli sånhäringa långhelg?
Igår kollade jag på Tada Tata (ska vara små joxar på a:en men kan inte fixa på iphonen) på Södra bar. Det var en synnerligt trevlig afton!
Sen kom min fina Maxi och idag har vi tagit det lugnt och så har jag varit hos HKLS och alla hennes klänningar och filmat. Det är fina tider i det fina vädret. //E

2011-06-01

Utdrag från min tumblr

safe.
(Klicka på bilderna för bildkällor)

Musiktips






Just nu har jag lite av en hang-up på amerikanska 60-talish-pop-rock-bandet "The Like". Det är så najs att ha  spotify i mobilen igen, musik musik musik! :) //E