2011-08-31

Mitt första jobb som radioproducent


När jag vaknade imorse visste jag inte att jag idag skulle "jobba" med mitt drömyrke. Jag visste inte att jag plötsligt skulle försöka ha koll på allt kring en live-sänd konsert i radio!! Men så var det.
Imorse fick vi nämligen reda på att vi skulle ha ett introduktionsprojekt tillsammans med ljudteknik, singer/songwriter och sounddesign. Vi skulle ha en singer/song-konsert inför publik som även skulle sändas ut i radio. Live. Så.. vi har jobbat hårt hela dagen. Helt enkelt. Men det har varit SJUKT kul, verkligen! Jag försökte hitta en clip-board att ha mitt schema på, så jag skulle se ut som en riktig producent men jag hittade inget, det får bli till nästa gång. :)

Sändningen blev en succé, måste jag säga. Alla var jätteduktiga och skötte sina uppgifter med bravur och jag kände mig relativt lugn genom hela kalaset.

Nu måste ni gå in på facebook och gilla "Radio Vågen - Bollnäs", så ni får reda på nästa gång vi sänder! :) (Knappen finns här på sidan av bloggen)! klickklickckkclick

Nu är jag trött och tar en välförtjänt myskväll. //E

En dag i foton

Min fina Malin önskade ett "ett-foto-i-timmen"-inlägg á la Niotillfem. Så igår försökte jag komma ihåg att ta ett foto i timmen. Det gick... nästan. Men såhär såg iallafall min tisdag ut!

DSC_0012
7.30 - Gick upp och tittade ut. Det var lite grått väder just då.

DSC_0013
8.00 - Väckte Max och vi gick och åt den supergoda frukosten vi får varje morgon på skolan. Lyx!

DSC_0014
9.00 - Låg en stund på soffan och läste Pippi.

DSC_0020
9.30 - Dags för journalistiklektion i radiovillan.

DSC_0022
10.30 - Fortfarande lektion. Här är klassen!

DSC_0023
12.00 - Slut på lektionen och dags för lunch.

DSC_0025
13.00 - Lekte med min dator en stund.

DSC_0024¨
14.00 - Tog med mig min fina bandare ut på äventyr.

DSC_0031
15.00 - Spelade in ett litet inslag vid biblioteket. Det var en uppgift från lektionen.

DSC_0032
16.00 - 20.00 - Lyckan anade inga gränser när jag hittade Sims 3 till utlåning på biblioteket. Så jag satt och spelade det resten av kvällen. :)

DSC_0033
20.00 - Max kom över med sin dator och sen satt vi och spelade spel, duellerade i vetgirig och lite sådär tills det var dags att sova.

Det var den tisdagen det. //E

2011-08-30

Höstigt

DSC_0002DSC_0001
När kvällsmörkret sänker sig över Bollnäs slår jag på ljusslingan och gör en kopp te.

DSC_0006DSC_0010DSC_0011
Det här är Agnes, min nya radiokollega och kompis. En såhär fin tröja hade hon på sig igår när vi kollade på Maestro på ettan! //E

2011-08-29

Mitt bästa gömställe

Här kommer det sista önskeinlägget från julia. Det handlar om gömställen.


(klicka)

Jag har alltid haft ett stort ensamhetsbehov och ett behov av gömställen. När jag var liten var det mest i garderober, gärna i en garderob bakom en madrass och en masssa kläder typ. Där stängde jag in mig med något gosedjur, en bok, en ficklampa och min låtsaskompis Suzi som bara förstod Babbliska.


(klicka)

I skolan gömde jag och min barndomsbästis Kakan oss ofta inne i täta buskage, bakom träd eller under den stora trädroten som kallades Köket. Där lekte vi systrar som var jagade och var tvungna att slåss mot träd som var Tengil-soldater.
Vi brukade också sitta inne i en liten skrubb som kallades "Lisas kontor" och forska om djur. Vi ringde ofta till Kolmården och frågade djurfrågor.
Jag och Emma byggde kojor och lekte zigenare med massa kjolar och klingande armband. En koja är verkligen ett ultimat gömställe.

scala di luce...
(klicka)

På högstadiet hittade vi en gömd vrå under en trappa där ingen kunde se en från något håll. Perfekt ställe att få prata ostört med sina kompisar. Jag brukade också gömma mig bakom bokhyllorna på biblioteket och läsa i en fåtölj.

Jag tycker fortfarande om att gömma mig. På det sättet att man är inne på ett rum med en stängd dörr eller bara sitter gömd från andras vy på en sten i skogen eller bakom en jacka på tåget. //E

En helg i Göteborg

Götet!
Jag och Max tog bilen från Bollnäs till Västerås, fick lite god lunch av Max mamma och tog sedan tåget ner till Göteborg. Det var på torsdagen. På fredagen sken solen och det var sommarvarmt. Härligt!
Fint hemma hos Erik och Tanne.
Vi fick sova hemma hos Tanne och Erik och de hade väldigt fint i sin lägenhet med gamla slitna trämöbler och indiecreddiga bokhyllor ;)
Repa i en källare.
Fredagkvällen spenderade vi först med att repa inför lördagens bröllop och sedan drack vi öl på en trevlig fransk krog.
Bröllop.
På lördagen var det dags för bröllop!  Det var himlans fint. Jag har inte varit på bröllop i hela mitt vuxna liv så det var väldigt spännande. Brudparet var väldigt söta och kära. Såhär fint var det på festen!

Det kändes fint att få en såhär fin handskriven bordsplaceringsskylt. Jag kände inte brudparet men en sånhär liten detalj räcker för att man ska känna sig inkluderad och välkommen.
Fint i bröllopslokalen.
Festen höll på till sena timmar, det var himla mysigt.
Nattåget mot Bollnäs, men vid spöktimmen kliver vi av. :)
På söndagen tog vi det lugnt, hälsade på en av Max kompisar som köpt ett hus utanför stan och klockan fem hoppade vi på nattåget hem. Det tog sju timmar. Vi lyssnade på radiodokumentärer, musik, läste och tittade på Twin Peaks.

Nu är det himla skönt att vara tillbaka på skolan igen! Hann ju inte träffa alla man vill träffa i Göteborg den här gången men nästa gång, då jäklar! :) //E

2011-08-25

Hej sålänge!

Jag sticker till Göteborg för ett bröllop, så vi för höras senare! Ha det bra! PUSSS (önska inlägg)!

2011-08-24

Skogen är vacker

with love and squalor.ForestForest
(klicka)

Julia. önskade även ett inlägg på ämnet "Varför är skogen så fin?". De här bilderna säger väl det mesta liksom?
Jag tycker skogen är så fin för att det är tyst och orört där (för det mesta). Man kan liksom bara gå in och försvinna. Det luktar gott och varje gång jag är i skogen undrar jag varför jag inte är i skogen oftare! Jag älskar att vara i Ensen (vår sommarstuga, en stuga vid en sjö i en skog) för där varvar liksom kroppen ner och man tar sig tid att bara sitta och titta på naturen, lyssna på lommen i natten och bli gråtfärdig över hur vacker sommarhimlen är, varje kväll. //E

Skolutflykt!

DSC_0001
Idag åkte vi med radiolinjen på en liten utflykt i Bollnäs omnejd!
DSC_0005
Vi tittade på den fina sporthallen och hade inofficiell springtävling i strumplästen och stötte kula. :)
DSC_0011DSC_0012DSC_0016DSC_0017DSC_0019DSC_0024
Sen tittade vi lite på jättefina Växbo som ligger utanför Bollnäs.
DSC_0025DSC_0026DSC_0027
Där fanns lite fina små bodar där man kunde handla keramik, linolja, linnekläder m.m.
DSC_0028DSC_0029
Vi hade fått med oss jättegoda pastasallader från skolköket och åt picknick. Mys!
DSC_0033DSC_0034
Sen kikade vi på Trolldalen.
DSC_0041DSC_0043
Kramade vindkraftverk! Mäktiga!
DSC_0045
Och slutade med att se ut över det vackra vackra Hälsingland som tydligen består till 98% utav skog.//E