2011-09-28

Dagens sanning


(klicka)
Egentligen hade jag velat gå på en fiolkonsert idag, men eftersom jag varit krasslig och haft hiskligt ont i halsen hela dagen så får jag stanna hemma, dricka honungsvatten och titta på Mad Men istället.
I morgon ska vi på studiebesök på P4 i Gävle, så då vill jag ju helst vara så kry som möjligt. //E

Ps! Har lagt ut min krönika från i morse på soundcloud.com/hiphopcarola. Ds!

Väskfyndet från Falun

väskanväskanväskanväskan

I helgen när jag kutade in på Myrorna för att hitta (och hittade) en liten jacka till bröllopet hittade jag även den här väskan. Den var så fin att jag inte kunde lämna den där på kroken. Hade ju fått både lön och CSN för fasen, man får passa på. :) Det finaste med den är det stora spännet, de olika små facken och det fina, vaderade (!) innerfodret som är randigt. //E

2011-09-26

Maktens korridorer

Följer kommunfullmäktige! Spännande!

Idag var vi med och tittade några timmar på kommunfullmäktiges sammanträde i Stadshuset här i Bollnäs. Det var fullt på läktaren så vi fick kolla på denna TV:n. Det var överraskande spännande måste jag säga! Jag blev riktigt engagerad faktiskt. Kommunpolitiker alltså, man borde satsa.
Pablo och Jakob sände ett politiskt magasin två timmar innan sammanträdet började och nästa gång är det vi som kommer sända!!! Pepp! //E

Radio Vågen - nu på SoundCloud!


Ni är några som har klagat på att ni alltid lyckas missa när jag har saker med på Radio Vågens sändningar. Det kan jag verkligen förstå. Jag är själv en hängiven podcast-förespråkare och nu har vi bestämt oss för att använda oss utav tjänsten SoundCloud för att lägga ut vårt arbete on the wide web. Allt som rör Radio Vågen (även skoluppgifter och dylikt som inte sänds i radio) kommer man kunna hitta HÄR.

Om man bara vill lyssna på det jag lägger upp kan man klicka på sidan där det står "Follow me on SoundCloud". Eller trycka här: soundcloud.com/hiphopcarola.

Fejk-korre ute i skogen - övning by hiphopcarola
(Ps! Jag säger visst "alborist" när det såklart ska vara "arborist". FÖRLÅT, svenska språket.)

Gult

71..6407She had always wanted to run away, (Day 351)
(klicka)

2011-09-25

Radiotips!


Lyssnade på ett så himla bra avsnitt av "Spanarna i P1" idag. Göran Everdahl gjorde en klockren spaning om hur våra tekniska prylar vill "hjälpa" oss hela tiden, Jessika Gedin dissade boken "Obsession" av Martina Bonnier (den tramsigaste boken jag hört om på länge) vilket var otroligt tillfredsställande :) och Jonas Hallberg påstod att svenska språket är en katt.
Klicka på den lilla radion för att lyssna! Enjoy. //E

Helgen - Falun - Bröllop i Järna - kärlekkärlekkärlek!

DSC_0001
Jag kom ju då till Falun i fredags. Först gick jag desperat på Myrorna och lyckades faktiskt hitta vad jag behövde. Klädkris avoided. Puh. Hängde med denne mannen.
DSC_0003DSC_0004
Falun var sig likt och det var fint och krispigt i höstluften. Mums.
DSC_0005
Lyckades också springa på Mats, Carina och Frida på stan! Så himla trevligt. Carina och Frida hjälpte mig med de sista toucherna på min bröllops-outfit.
Klädd
Såhär såg jag ut, genom instagram på telefonen. Lite 50-tal, lite tant och lite presidentfru. Hittade den där perfekt matchade jackan på myrorna som passade perfekt till min klänning. Ibland har man TUR!
DSC_0025
På lördagen bar det då av till Dala-Järna och Robert och Elinors fina bröllop. Kärare och lyckligare par får man leta efter. Det var himla fint och supertrevlig fest. Jättekul att träffa kompisar och bli nostalgisk över gamla minnen och framförallt fira KÄRLEKEN.

Men nu är jag så hiskeligt glad att vara tillbaka i Bollnäs. Det är konstigt hur mycket man saknar detta ställe när man åker ifrån det. //E

2011-09-23

Mot Dalarne


Alltså, jag dör av den här bilden. Men hursomhaver ska jag fara iväg till Dalarna nu för i morgon ska denne brottare knyta banden med sin flicka. BRÖLLOPSTAJM! Men först ska jag hänga med Herr FPF och det blir najs. Men.. vi hörs. //E

2011-09-22

It all starts with one


Ane Bruns nya skiva. Perfekt höstmusik. Klicka för Spotify.

Höstskorna

Docs, bästa höstskorna!

Mina svarta docs är så himla bra på hösten. Snygga, sköna, lagom varma och man slipper knyta för det är kedjor på sidorna. Har på mig dem varje dag just nu, passar på liksom. Nu ska jag ner på stan och leta efter bröllopsattiraljer! Vänner vigs i veckoslutet viktigt välja vördnadsfulla västar. Eller nej, jag ska inte ha väst. Men något annat. Så nu: shopping time. //E

2011-09-21

Nattäventyr

Måne över Vågenmånen
Igår kväll när vi gick hem från Bollnäs Jazzklubb var det en så stor och fin halvmåne på himmelen att jag och Max bara var tvungna att springa upp och hämta alla mina fotogrejer.
Stativ och lång slutartid är kul att leka med.
Bollnäs by night
Bollnäs Kyrka och alla lampor som kastar ljus över Vågen.
smileI heart you
Vi målade lite med ljus också. Manuell slutartid och iphone!
moon in clouds
Innan vi gick in kom en massa moln och gjorde månen alldeles spöklik.

En helt magisk kväll! //E

2011-09-20

Vit

packaging
(klicka)

Bandaren och jag

reporter ehhreporter ehh

Var ute på byn idag och frågade lite frågor till folk. Det kallas att göra en "Enkät". Sen klippte jag till det och imorgon ska det sändas. I veckomagasinet "Hela Bollnäs" som går mellan 14-16! Det är spännande. Första gången jag sänder något som jag klippt själv liksom.
Ikväll blir det jazzklubb, det blir fint. //E

2011-09-19

Wordfeud hysteria!

Wordfeud

Jag har spelat Wordfeud ett tag, men det har varit svårt tidigare att hitta folk att spela emot. Men nu, i och med att det utbrutit total Wordfeud hysteria så har jag massor med matcher igång och det är ett konstant plingande i mobilen. Det är så pass att jag nu flyttat wordfeud-appen till mitt första skrivbord (från det andra). Då är det illa! :) Men jag tycker det är himla kul, dock är det lite fåniga regler för en gammal betapet-räv som jag. När man får böja orden och sånt. Dessutom är ordlistan lite småknasig. Men i övrigt: gillar't! Hoppas dock på att betapet-appen ska dyka upp någon gång. De kunde ju lägga till ett tidalternativ som är som wordfeuds, 72h per drag, så kan de klassa ut Wordfeud! ;) //E

Stormig måndag

KlädurHubbabubba

Det blåser och regnar idag. En riktig höststorm. Supermysigt, tycker jag. Det är ju det här som är det bästa med hösten. Sitta inne och kura och mysa när det är ruggigt ute.
Idag lär vi oss dataprogrammet som vi ska använda för att göra radioprogram (samma som SR använder, WHAT UP!!) och det känns peppepeppppepep. Ikväll är det finalen i Maestro, lite sorgligt att det redan är slut. Förövrigt är jag inne i supercreativemode just nu och det känns kanonkul, 5/5 toasters!! //E

2011-09-18

Skörd

DSC_0001
Denna fina lilla väska/låda köpte jag igår i Söderhamn! Himla fin tycker jag!
DSC_0002
Hittade även en bok på lagret som den snälla kvinnan som hade loppisen lät mig få på köpet.
DSC_0003
Det var "Kan du vissla Johanna?" av Ulf Stark och Anna Höglund, ni vet den som går som film med Per Oskarsson varje jul efter Kalle Anka (som jag, som den ende i min familj, troget tittar på varje år).
DSC_0004
Väskan/Lådan ska få bli nytt hem åt min solglasögon-samling som växt ur sin gamla väska. //E

2011-09-17

Fina tider i Söderhamn

Lampskärmar - av Max
Fotad av Max

Vi hade en underbar dag med HKLS och FLL i Söderhamn! Loppisutbudet var grymt! Jag köpte i och för sig inte så mycket, men jag ska visa vad jag köpte imorgon. De vana loppis-rävarna, supersamlarna och snart hälsingeboende HKLS&FLL inhandlade däremot en hel del fransiga lampskärmar och annat fint.

Dessa fina två tog även med oss till ett förtjusande trevligt 50-talsfik där de hade tårtbuffé!! Bara en sådan sak.

Buffébordet!

Det var så himla fint där. Och i hela Söderhamn för den delen. Hälsingland alltså, så galet mycket fina hus och byggnader! Man blir lycklig.

Man blir även lycklig av att få vara med sin grannbo, denna stilige herren. :)

En helt fantastiskt bra lördag, helt enkelt. //E

Godmorgon!

Bild 2011-09-17 kl. 09.22Bild 2011-09-17 kl. 09.23 #2

Det är en supersolig lördagmorgon och idag åker jag och Max till Söderhamn och hänger med HKLS och FLL! Ajdö! //E

2011-09-16

Bokfynd

Syskonen Baudelaires olycksaliga livSyskonen Baudelaires olycksaliga liv.

Jag fyndade de tre första delarna av Lemony Snickets berättelse om Syskonen Baudelaires olycksaliga liv på billighetsvaruhuset Karlsson här i Bollnäs idag. Himla bra.

Titta bara vad fina dedikationerna är:

Lemony Snicket 1Lemony Snicket 2Lemony Snicket 3

Jag lägger dem till min "samling" som finns här. För bokdedikationer är typ det finaste som finns.
Lägger även till denna från Maria Gripe-boken jag precis läste ut.

I Klockornas Tid av Maria Gripe